چگونه پیاز زعفران را ضدعفونی کنیم ؟
ضد عفونی کردن پیاز زعفران یکی از مهمترین کارهایی است که باید انجام شود تا احتمال سرایت آلودگی و آفات به پیازهای زعفران را در مزرعه جدید کاهش دهد. با توجه به آلودگی بالای پیازهای زعفران در ایران به آفات قارچ و کنه الزامی است که جهت پیشگیری و کنترل پیاز زعفران به این آلودگی ها ، قبل از کاشت پیاز زعفران اقدام به ضدعفونی کردن پیازها کنند.
عواملی که باعث به خطر افتادن سلامت پیاز زعفران میشود:
استفاده ازکودهای دامی ( حیوانی )
چرای دام در مزرعه زعفران
استفاده از ابزارالات آلوده به آفات و بیماری ها در مدیریت مزرعه
دستورالعمل تهیه محلول ضدعفونی پیاز زعفران:
ابتدا پیازها را تمیز و نقره ای کنید
جهت ضدعفونی کردن پیازها یک مخزن با حجم 100 لیتر تهیه کنید , و برای ساختن محلول ضد عفونی نیز به قارچ کش کاربندازیم و یا مانکوزب و کنه کش پروپارژیت نیاز دارید
قارچ کش کاربندازیم : به میزان 2/5 کیلو در هزار
قارچ کش مانکوزب : به میزان 2کیلوگرم در هزار
کنه کش پروپارژیت : به میزان 1/5 لیتر در هزار
پیازهای تمیزشده و عاری از خاک را داخل سبد یا کیسه ریخته و سر کیسه را با طناب بسته و داخل بشکه محلول به مدت 1 الی 2 دقیقه بگذارید.
بعد از اینکه پیاز ها به خوبی غرق آب شدند آنها را به یک تشت دیگر انتقال بدید و اجازه بدید به مدت ۵ دقیقه باقیمانده سموم درون تشت خارج شود.
نکات تکمیلی ضدعفونی پیاز زعفران:
- از اسپری کردن محلول ضدعفونی بر روی پیاز خودداری کنید چراکه تاثیر مثبتی ندارد و بهترین حالت، غرق اب پیاز ها در زمان خواب حقیقی میباشد.
- بعد از اینکه چندتا سبد را ضدعفونی کردید و رنگ محلول ضدعفونی کدر شد اقدام به عوض کردن محلول ضدعفونی کنید و یک محلول جدید درست کنید.
- اگر میخواهید بصورت همزمان از محلول های قارچ کش و کنه کش استفاده کنید در هنگام خرید از فروشنده حتما بپرسید که با توجه به برند تداخل مصرفی نداشته باشند.