آفتاب سوختگی پسته
شدت تابش نور خورشید و افزایش دما بیش از حد تحمل گیاه در هنگام رشد سریع مغز باعث ایجاد آفتاب سوختگی در پسته میشود.
جنین میوه های که دچار آفتاب سوختگی شده اند . سقط شده و در هنگام برداشت میوه ها به صورت پوک و نمیه مغز مشاهده میشوند.
علاوه بر سلول های بافت سبز و گاهی پوسته استخوانی میوه پسته از بین میرود و قسمتی که در معرض شدید نور خورشدی قرار گرفته به حالت نکروزه و سیاه رنگ مشاهده میشود.
ارقام مختلف پسته حساسیت های متفاوتی به این عارضه نشان میدهند اما , رقم ممتاز حساس ترین و رقم اکبری مقاوم ترین رقم نسبت به این عارضه میباشد.
هرچه زخامت پوست سبز و پوست استخوانی میوه پسته کمتر باشد هدایت گرما به داخل میوه زودتر انجام شده و خسارت بیشتری به جنین در حال رشد وارد می نماید
مثلا رقم ممتاز ضخامت پوست سبز و پوسته استخوانی کمتر میباشد ، درنتیجه خسارت آفتاب سوختگی در این رقم بیشتر است . سم پاشی و محلول پاشی در ساعات های گرم و آفتابی روز نیز سبب تشدید عارضه آفتاب سوختگی میشود
وجود قطرات آب روی میوه و در زمان تابش شدید نور خورشید روی قسمت خاصی از میوه شده و به دلیل گرمای زیاد تولید شده سلول های بافت سبز از بین رفته و لکه های روی میوه پسته ایجاد میشود
در نتیجه قدرت دفاعی میوه در این نقاط کاهش یافته و عارضه آفتاب سوختگی و سقط جنین پسته ایجاد میشود