Rot end blossom = REB
شایع ترین عارضه در تولید گوجه فرنگی است که ته میوه سیاه یا آبخورده می شود . علیرغم نام، پوسیدگی گلگاه پوسیدگی باکتریایی یا بیماری نیست بلکه وضعیتی است که توسط کمبود کلسیم تجربهشده که توسط گیاه هنگام تشکیل میوه ایجاد میشود. این عارضه بر روی محصولاتی مانند فلفل هم رخ میدهد
علایم :
علایم اولیه پوسیدگی گلگاه شامل لکه های آب سوخته روی گلگاه میوه های رسیده یا در نزدیکی آن است. این لکه ها به سرعت رشد می کنند و نواحی آسیب دیده وسیعی را بوجود می آورند . به علت خشک و چروک شدن بافت ، سطح زخم ها چروکیده و چرمی و به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه در می آید . قسمت های آسیب دیده معمولا مورد حمله پاتوژن های ثانویه قرار می گیرند که باعث پوسیدگی نرم و فساد میوه می گردند.
علل پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی
به طور دقیق، دو دلیل برای پوسیدگی گلگاه وجود دارد:
- گیاه به حدی سریع رشد میکند که قادر نیست مقدار کافی کلسیم را بگیرد تا پابهپای رشد گیاه ادامه دهد.
- فاکتورهای استرسی باعث میشود که گیاه قادر نباشد کلسیمی را که از خاک گرفته است، پردازش کند.
چگونه از پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی پیشگیری کنیم:
1-بذرها در خاک با زهکش مناسب کشت شوند
2-PH خاک تست شود
3- در زمان صحیح گیاه را بکارید
4- به میزان کافی کود دهی انجام شود
5- از روش های مناسب و خوب آبیاری استفاده کنید
6- اضافه کردن #کلسیم مناسب به خاک و برگ گیاه