اخبار و مقالات کشاورزی

  • 2126
  • 726 مرتبه
عنصر پتاسیم (K ) در پسته

عنصر پتاسیم (K ) در پسته

دوشنبه 14 آذر 1401

عنصر پتاسیم بعنوان یکی از عناصر پرمصرف نقش مهمی در افزایش عملکرد و بازدهی درختان پسته دارد.
عنصر پتاسیم فعال کننده بسیاری از آنزیم‌های گیاهی است.
پتاسیم یکی ازمهمترین عناصر غذایی پسته  بویژه در سالهای آور بسیار ضروری و مهم است.

باتوجه به حدود بحرانی پتاسیم در خاک و برگ پسته و توجه به خصوصیاتی از خاک مثل شوری بافت و نوع کانی های رسی باید اقدام به برطرف کردن کمبود پتاسیم نمود.

درختان پسته بعد از نیتروژن بیشترین مقدار عنصری که سالانه از خاک برداشت مکنند پتاسیم میباشد.

 بیشترین مقدار جذب پتاسیم اساسا در مرحله پر شدن دانه اتفاق می افتد.

در سالهای آور درختان پسته پتاسیم جذب شده مستقیما در تشکیل جنین یا مغز پسته به مصرف می رسند.

غلظت پتاسیم در برگ ها در سالهای آور کمتر از غلظت پتاسیم در برگها در سالهای نیاور است. مطالعات نشان داده میزان جذب پتاسیم در سالهای آور در بازه زمانی پر شدن مغز تقریبا بیش از ۲ برابر میزان جذب پتاسیم در سالهای نیاور است.

از آنجایی‌که  عنصر پتاسیم با تشکیل میوه به مقدار زیاد مورد استفاده درخت قرار می‌گیرد، در صورتی‌که اضافه کردن مداوم آن در برنامه کوددهی نباشد، پتانسیل زیادی برای کمبود آن وجود دارد. احتمال وقوع کمبود پتاسیم در خاک‌های سبک، سنگلاخی و شنی زیاد به نظر می‌رسد. برگ‌های در معرض کمبود پتاسیم، علائم ظاهری کمبود را در اوایل تابستان نشان می‌دهند.

پتاسیم موجب افزایش میزان روغن در مغز پسته می شود و مقاومت آن را در مقابل سرما بالا می‌برد. دانه‌های پسته منبعی سرشار از پتاسیم هستند؛ از این‌رو مقدار زیادی از پتاسیم داده شده به درختان پسته هر ساله پس از برداشت از درخت تخلیه می‌شوند.
 

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.